Voor de laatste keer een bord vullen bij Gaon Etten in de Achterhoek. Foto: Alice Rouwhorst
Voor de laatste keer een bord vullen bij Gaon Etten in de Achterhoek. Foto: Alice Rouwhorst Foto:

Solarpark De Kwekerij decor voor de laatste Gaon Etten

Hengelo – Vrijdag was het dé letste en zaterdag de aller-, aller-, allerletste keer. Op het Solarpark werd nog één keer de Achterhoek geproefd in de stijl van Gaon Etten in de Achterhoek. Lange tafels, mooi gedekt, ongedwongen sfeer, lekker eten en drinken.

Door Alice Rouwhorst

Het feit dat de organisatie een extra avond moest toevoegen om niet heel veel mensen te moeten teleurstellen zegt genoeg. Stoppen op het hoogtepunt dus, dat is wat de organisatie achter Gaon Etten in de Achterhoek heeft gedaan. Allemaal vrijwilligers die zes jaar lang met veel liefde en passie streekproducten op bijzondere plekken serveerden voor het publiek.

Aan de traditie van zes keer per jaar kwam deze avond een eind, maar niet aan het concept. Dus écht weggaon doet de organisatie niet. Gaon Etten in de Achterhoek komt zeker terug, ideeën zijn er al. Zoals kok Henry het verwoordde: "Ik kan wel afscheid nemen, want ze zeggen dat ze stoppen, maar ik zeg: Tot ziens! Tot volgend jaar!" Deze opmerking werd met een warm enthousiast applaus door de gasten ontvangen.
De gasten, waaronder burgemeester Besselink van gemeente Bronckhorst, werden welkom geheten met een Achterhoekse bubbel of sap en een amuse, Jan Bijvank vertelde in het dialect het reilen en zeilen van de avond met de nodige humor en er was Achterhoekse muziek: 2FM.
Tussen de gangen door kregen de Gaon gasten een rondleiding over het Solar Landschapspark De Kwekerij, waar duurzaamheid en natuur hand in hand gaan. De mensen konden zelf zien en horen hoe tussen de panelen 28 brilschapen en vele insecten zich te goed deden aan de diverse vegetatie.

Nico Wissing geeft tekst en uitleg over het Solarpark De Kwekerij. Foto: Alice Rouwhorst
Jan Bijvank heet op geheel eigen wijze iedereen welkom bij GAON. Foto: Alice Rouwhorst.