Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.

Eikenprocessierups nestelt zich

rondom middelbare school

WARNSVELD - Op zondag 3 juni is gebleken dat de eikenprocessierups zich behoorlijk heeft genesteld rond de fietspaden van het Isendoorn College in Warnsveld.

Op de Emmersteeg en het Onderlaatsepad in Warnsveld. Deze fietspaden zijn de toevoerwegen naar het eerder genoemde Isendoorn College.

Na contact met de microscopisch kleine, pijlvormige brandharen van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.


Gemeentebankje Overwelving wordt omgetoverd tot pop-up uitzendbureau

ZUTPHEN - Om de gemeente te profileren als uitdagende werkgever gebruikt uitzendbureau Driessen het straatmeubilair als onverwachts communicatie medium. Op vrijdag 8 juni wordt op de Overwelving in Zutphen een vertrouwd gemeentebankje tijdelijk omgebouwd tot een pop-up uitzendbureau voor functies bij de gemeente: 't Vacaturebankje.

De Driessen-intercedenten komen daar graag in contact met werkzoekenden om de mogelijkheden op het gebied van werk te bespreken. "Als je mensen wil laten zien dat de gemeente uitdagende vacatures heeft uitstaan, dan moet je dat ook op een opvallende manier doen," aldus Jordy Steenbergen, locatiemanager bij Driessen Arnhem.

Hoe een gemeentebankje wordt omgetoverd tot vacaturebankje? Dankzij een glazen kubus om het straatmeubilair ontstaat er een comfortabel pop-up uitzendbureau waar de voorbijgangers van opkijken. 't Vacaturebankje staat 1 dag in Zutphen en zal vervolgens verschillende gemeentes in Nederland aandoen.

Foto: GinoPress B.V.