Het regende en het was koud op de dijk van Zutphen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Het regende en het was koud op de dijk van Zutphen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen Foto:

Deelnemers Roll-over Bronckhorst genieten van omgeving

BRONCKHORST/ZUTPHEN - De veertiende wandeldriedaagse Roll-over Bronckhorst, gehouden van donderdag 31 mei tot en met zaterdag 2 juni was er een van uitersten. Stond de zon donderdag hoog aan de hemel, vrijdags regende het pijpenstelen. Gelukkig werd de driedaagse zonnig afgesloten.

Door Liesbeth Spaansen

Donderdag was de start en finish bij Jongerencentrum Flophouse en ging de wandeling door het buitengebied van Toldijk en Baak. Voorzitter van het Roll-Over comité Jan Visser heette iedereen welkom en wenste iedereen een fijne wandeling toe. Burgemeester Marianne Besselink opende deze veertiende editie met bemoedigende woorden en water. "In Vorden regende het flink, maar in Baak stopte het. Ik wens jullie een fijne wandeling. Omdat Bronckhorst Wandelgemeente van het Jaar is geworden, delen we een waterzak met opdruk uit. En u krijgt er ook een flesje water bij."
De wandeling in het avondzonnetje werd door iedereen als prettig ervaren.
Bij de familie Hebben in Baak werd pauze gehouden, met koffie of thee, cake en muziek van de Trekkebuuls. Boer Jos (Sloot) was hierbij aanwezig om de nodige bekers te vullen en tot slot de laatste plakken cake rond te delen. Jan Visser bedankte Gerhard en Thea Hebben met complimenten en bloemen voor de gastvrijheid. Ook Jos kreeg bloemen voor zijn vrijwillige bijdrage aan deze avond. De verkeersregelaars, verpleegkundigen en EHBO'ers werden eveneens in het zonnetje gezet. Na de polonaise konden de deelnemers met een mandarijntje hun weg vervolgen. Bij Flophouse haalden zij hun stempel op.

De tweede dag van de Roll-over Bronckhorst op vrijdag 1 juni was een wandeling door Zutphen. Bij Voetbalvereniging Be Quick werd gestart en gefinisht.
Jan Visser deed ook deze avond het welkomstwoordje. Locoburgemeester Mathijs ten Broeke verrichte de opening. "Bronckhorst is wel Wandelgemeente van het jaar, maar ook in Zutphen kunnen mooie wandelingen worden gemaakt." Hij vond het wel jammer van de regenbui. "Ik hoop dat deze snel overtrekt. Een mooie wandeling gewenst."
Met paraplu's op en poncho's aan ging de wandeling van start. De wandelroute ging over de dijk, waarna pauze gehouden werd bij de stadswerkplaats. Gelukkig was het toen droog, zodat genoten kon worden van koffie of thee, koek en meezing- en luisterliedjes van Shantykoor de 'Iesselbrassers'. De wandeltocht ging tot slot, omdat er toch een bui in aantocht was, in verkorte versie naar het voetbalterrein terug, waar een (tweede) stempel kon worden opgehaald.
In en rond Wichmond-Vierakker was de route op zaterdag 2 juni uitgezet.
Als eerste werd er een cheque van 1000 euro uitgereikt, deze werd aangeboden door bedrijvenkring Wichmond. Dit keer was het perfect weer, dus waren er ruim honderd deelnemers. Deze werden door de vrijwilligers van de Zonnebloem geduwd. Het circa 6 kilometer lange route ging door het buitengebied en door Wichmond. De pauze was bij Geo Comfort; hier werden de deelnemers muzikaal onthaald door Muziekvereniging Excelsior uit Warnsveld. Na de pauze nog een klein stukje door Wichmond en richting sportpark Socii. Hier kregen ze een medaille en een prachtige zonnebloem!

Kijk op de website voor meer informatie. Foto's staan op de site van Achterhoekfoto.


rolloverbronckhorst.nl

achterhoekfoto.nl

Het regende en het was koud op de dijk van Zutphen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen