Rotary Gorssel voorzitter Harry Top reikt de cheque van 15.000 uit aan Iker de Joode (12), die hem namens de Stichting Spieren voor Spieren in ontvangst nam. Foto: PR
Rotary Gorssel voorzitter Harry Top reikt de cheque van 15.000 uit aan Iker de Joode (12), die hem namens de Stichting Spieren voor Spieren in ontvangst nam. Foto: PR Foto:

Rally brengt 15.000 euro op voor
stichting Spieren voor Spieren

GORSSEL - De Spieren voor Spieren Rally wordt elk jaar populairder. De vierde editie van de rally, georganiseerd door Rotary Gorssel, bracht zaterdag een recordaantal van 62 equipes aan de start. De opbrengst voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen kwam, mede dankzij de bijdragen van veel sponsoren uit de regio, uit op 15.000 euro.

De sportieve en zeer uitdagende tocht voerde voor het eerst niet door De Achterhoek en Twente, maar over de prachtige groene Veluwe. In totaal reden de deelnemers in totaal zo'n 160 kilometer. Onder de deelnemers was een groot aantal klassieke en exotische auto's, waaronder talloze cabrio's. Populair waren de Porsches (7) en de klassieke Alfa Romeo's (5) en ook Jaguar (5) was goed vertegenwoordigd. Twee Ferrari's en tientallen 'young classics' maakten het rijdersveld compleet. De grootste blikvanger was de Bugatti 35B van équipe Klopper/Spiele, die zonder snelheidsmeter of kilometerteller meedeed aan de rally.

De winst in de sportklasse was voor André de Groot en Gonny Vijn in een Saab 9-3 Cabrio, de toerklasse werd gewonnen door vader Edwin en zoon Jasper Geurts (met 14 jaar de jongste winnende navigator in de geschiedenis van deze rally), in een Alfa Romeo 2000 GTV. De jeugdklasse werd gewonnen door Jelle en Manon Pothoven in een Austin Healey 3000.

Tot de bijzondere genodigden bij de prijsuitreiking behoorde de familie De Joode uit Hattumerbroek. De twaalfjarige Iker de Joode heeft een spierziekte; samen met zijn ouders legde hij de deelnemers en het publiek van de rally uit hoe zijn leven met de ziekte eruitziet en dat de opbrengst van de rally goed terecht komt.

De winnaars van de Spieren voor Spieren Rally. Foto: PR
Winnaars van de Spieren voor Spieren Toerklasse. Foto: PR