Eind juli laat gemeente weten met welke zorgaanbieders zij gaat werken

Vervolg van VP

ZUTPHEN - De cliënten die huishoudelijke hulp ontvangen, zijn eind april per brief geïnformeerd over de nieuwe overeenkomsten. Daarbij kregen zij ook de uitnodiging om deel te nemen aan een klankbordgroep. Het is de bedoeling dat in deze groep de ervaringen worden uitgewisseld en verbeterpunten rondom de huishoudelijke hulp besproken worden. Binnenkort zal deze klankbordgroep van start gaan.

Planning
Aanbieders hebben tot 23 juli de mogelijkheid om in te schrijven. Tussen 23 en 30 juli wordt bekend gemaakt met welke zorgaanbieders de gemeente Zutphen een overeenkomst aangaat.


Volop activiteiten tijdens Oranjefeest Leesten-Warken

WARNSVELD - Op vrijdagavond 8 en zaterdag 9 juni is het weer tijd voor het Oranjefeest Leesten-Warken op het terrein t Holtslag, Geesinkweg 2 in Warnsveld. Net als andere jaren weer een afwisselend programma met cabaret van Knoef, muziek van de band New Vintage en vogelschieten en andere volksspelen op zaterdag. Aanvang vrijdagavond is 20.00 uur, zaterdag begint het programma om 13.30 uur.

De vrijdagavond programmering zal evenals vorig jaar bestaan uit Achterhoeks cabaret van Erik en André Knoef van cabaretduo Hoe?Zo! dat om 20.30 uur begint. Met conferences, sketches, gedichtjes en liedjes willen ze het publiek aan het lachen maken. Aansluitend vanaf 21.30 uur zal New Vintage optreden, een coverband die zich vooral richt op muziek uit de jaren '50/'60, maar ook hits van voor en na die tijd komen aan bod.

Zaterdagmiddag 9 juni zullen er op 't Holtslag weer vele leuke activiteiten plaatsvinden, namelijk de volksspelen, vogelschieten, schijfschieten en ringsteken. Om 13.30 uur zullen de kinderen de schutterskoning van vorig jaar met veel geluid en bombarie binnenhalen. Daarna begint het vogelschieten. Zal Jan Berenpas zijn titel gaan prolongeren of krijgt het Oranjefeest een nieuwe koning? Jorn Kappert zal zijn titel verdedigen bij het jeugdvogelschieten.


Feest binnenstadgezinnen: Kids Up

ZUTPHEN - Op zaterdag 9 juni tijdens Kids Up kunnen binnenstadgezinnen zich uitleven bij verschillende sportactiviteiten. De festiviteiten vinden plaats van 14.00 tot 17.00 uur aan de Bult van Ketjen in Zutphen. Deelname aan het festijn is gratis. Elkaar ontmoeten, lekker actief bezig gaan, versnaperingen en gezelligheid, daar draait het deze Kids Up om. Er is een hoge klimwand, waar kinderen (onder begeleiding) tegenop kan klauteren. Verder kunnen ze meedoen een workshop streetdance, aan de slag met muziyoga en zijn er verschillende spellen waarmee een beloning te verdienen valt. Ook wordt een estafette gehouden en is er een springkussen. De volwassenen kunnen meedoen of relaxen met een kop koffie of thee.