BC Eefde biedt zomerbadminton aan

EEFDE - Deze zomer kan iedereen komen badmintonnen bij BC Eefde. Voor ieder niveau stelt BC Eefde haar zaal beschikbaar om deze zomer fit te blijven. In de periode van maandag 16 juli tot en met maandag 20 augustus kan er van 20.00 tot 22.00 uur gebadmintond worden in sportzaal de Stuw in Eefde, Bargeweg 5. De kosten hiervoor zijn 2,50 euro per keer (betalen bij binnenkomst). Er zijn rackets te leen in de zaal en er zijn nylon shuttles aanwezig.


Yolanda Leunk neemt afscheid van IJsselmeeuwen

ZUTPHEN - Begin deze week heeft Yolanda Leunk afscheid genomen van de IJsselmeeuwen. Het afscheidsfeest, in het bijzijn van familie, burgemeester en wethouder, vrijwilligers en (oud-)leerlingen, vond maandagavond plaats in de foyer van het zwembad. Leunk was 35 jaar als vrijwilliger verbonden aan de vereniging, is lid van verdienste en trots drager van het 'lintje'. Yolanda heeft zich de afgelopen decennia beziggehouden met zwemles als vrijwilliger en heeft menig inwoner van Zutphen de eerste slagen mogen aanleren, tot het afnemen van de zwemdiploma's. Zij gaat nu genieten van haar pensioen.


Samenwerking Achterhoek FM en Radio Ideaal

REGIO - Het programma-aanbod van de lokale omroepen Achterhoek FM en Radio Ideaal is in de afgelopen maanden uitgebreid. De zenders startten in februari met hun programmatische samenwerking. Er worden verschillende doelgroepprogramma's uitgewisseld. Deze worden uitgezonden in de avonduren en in de weekenden. Zo zijn de programma's Verenigingen in het nieuws (met wekelijks een vereniging centraal), Lustige Heinrich (met blaasmuziek) en Dialect, muziek en praot tegenwoordig op beide zenders te horen. Ook levert Radio Ideaal dagelijks actuele radiobulletins met regionieuws en weerberichten aan de omroep in de gemeente Lochem.

Waar de samenwerking tussen de Achterhoekse lokale omroepen om op termijn één of twee streekomroepen te vormen moeizaam van de grond komt, gaat dit tussen de omroepen uit Bronckhorst en Lochem makkelijker. Van een fusie is vooralsnog geen sprake. Ook laten de omroepen in de dagprogrammering hun eigen geluid horen.

Over Achterhoek FM en Radio Ideaal
Achterhoek FM begon in 1993 als de Vordense Lokale Omroep en is sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 de lokale omroep voor de gemeente Lochem. Achterhoek FM is te ontvangen via 104.9, 106.7 en 107.9 FM in de regio Lochem en Zutphen. Radio Ideaal zendt sinds 1991 uit en is sinds de gemeentelijke herindeling in 2005 de lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst. Radio Ideaal is te ontvangen via 99.5, 105.1, 105.8, 106.5 en 107.7 FM in de regio Bronckhorst en Doetinchem.


Alzheimer Café Zutphen-Vorden

ZUTPHEN - Tijdens het Alzheimer Café op 18 juli wordt de film-documentaire 'Ger, mijn hoofd in eigen hand' getoond. Dit vindt plaats in Buurthuis de Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen. inloop en koffie/thee vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Het is de vervolgfilm op ' Mijn Hoofd in Jouw Handen' waarin de hoofdpersoon Ger, voormalig docent verpleegkunde als kritische Alzheimer patiënt wordt gevolgd. De uitdaging voor Ger is om nuttig te zijn voor de maatschappij maar ook de omgang met zijn omgeving, seksualiteit en de regie over zijn financiële situatie en persoonlijke wensen rond de ziekte spelen een belangrijke rol. Wat regel je bij de notaris, met je familie, met je zorgverlener en vooral met jezelf ? Ger is op 29 oktober 2017 overleden en kan ons nog steeds veel leren. Na afloop van de film gaat men in gesprek.

Informatie via Alzheimer Oost-Gelderland.


06 – 13 51 44 11

alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland


Op bezoek bij een imker

LAREN - In het weekend van 14 en 15 juli openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby. Zo ook de NBV Lochem. Iedereen is zondag 15 juli tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom op Landgoed Verwolde. Bezoekers krijgen informatie over alles wat er komt kijken bij bijenhouden, er kan vers gewonnen honing geproefd worden en er is een bijenvolk te zien. Tijdens de Landelijke Open Imkerijdag wil men aandacht vragen voor de wilde bijen in Nederland, o.a. met voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom. Voor alle deelnemende imkers, zie de website.


www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag