Jolande Withuis. Foto: Keke Keuleaar
Jolande Withuis. Foto: Keke Keuleaar Foto:

Foto-expositie op bijzondere manier omlijst in woord en muziek

ZUTPHEN - De tentoonstelling World Press Photo 2018 die momenteel plaats vindt in de Walburgiskerk te Zutphen wordt op vrijdag 13 juli op een bijzondere manier omlijst in woord en muziek. Onder de titel 'Impressies en improvisatie' vertelt de Zutphense schrijfster Jolande Withuis welke foto's een bijzondere indruk op haar maken. Deze foto's worden geprojecteerd. De organist van de Walburgiskerk Klaas Stok improviseert over deze foto's op het Baderorgel.

Na afloop is er een boekentafel waar Jolande Withuis haar werk signeert. Zij is onder andere auteur van het afgelopen voorjaar verschenen boek 'Raadselvader' en de bestseller uit 2016 'Juliana: Vorstin in een mannenwereld'. Het begint om om 20.00 uur en de toegang is 12 euro (tot 16 jaar gratis).

Op zaterdag 14 juli om 12:30 uur vindt er een Marktconcert plaats in de Sint Janskerk Zutphen. Organist Jeroen Pijpers speelt op het fraai klinkende twee eeuwen oude Timpeorgel een programma met Franse orgelmuziek. Toegang vrij. Collecte na afloop.


www.baderorgel.nl