Oasis. Foto: PR
Oasis. Foto: PR

Oasis: Supersonic eerste in reeks muziekfilms in Luxor

ZUTPHEN - In samenwerking met Popcollege Zutphen vertoont Luxor voortaan iedere derde vrijdag van de maand een muziekfilm. De reeks opent op vrijdag 21 september om 20.30 uur met Oasis: Supersonic. Later volgen films over onder meer Grace Jones, Eric Clapton, Whitney Houston en Herman Brood.

Oasis: Supersonic toont de opkomst en glorietijd van de band die met ruim 70 miljoen verkochte albums het snelst verkopende debuut in de Britse muziekgeschiedenis op zijn naam schreef.

De film volgt Liam en Noel Gallagher vanaf hun kindertijd tot het absolute rocksterrendom. Met zeldzaam en niet eerder vertoond beeldmateriaal en uiteraard veel muziek. Regisseur Mat Whitecross maakte eerder films over Ian Dury en The Stone Roses en clips van onder meer Coldplay en The Rolling Stones.

Kaartjes aan de kassa van Luxor of via de website.


luxorzutphen.nl


De Harmonie en het Shantykoor samen in het Openluchttheater Gorssel

GORSSEL - Op zondag 16 september om 15.00 uur staat het orkest De Harmonie samen met het Shantykoor in het gezellige theater te Gorssel.

Zowel het koor als het orkest zijn geen onbekenden in Gorssel en omgeving. Beiden staan daar niet voor de eerste keer. Bij de opening van het theater in 2013 waren zij ook al van de partij.

Het belooft een hele gezellige middag te worden met enthousiaste slagwerk, hout- en koperblazers van het orkest dat dit jaar 110 jaar bestaat. De mooie mannenstemmen van het shantykoor zullen met name liederen vertolken die vroeger vooral op zeilschepen gezongen werden om het werk te verlichten. Het koor en het orkest zullen in het theater, zowel zelfstandig als ook samen, optreden.

Het openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Parkeren kan op zo'n 300 meter verderop aan de Molenweg bij SCC 't Trefpunt maar kom vooral op de fiets. De toegang is gratis maar een bijdrage in de 'melkbussen' bij de uitgangen wordt zeer op prijs gesteld.

Vanaf 14.30 uur staat de koffie en de thee klaar. Bij slecht weer vindt de voorstelling plaats in SSC 't Trefpunt.


openluchttheatergorssel.nl