Marius van Zandwijk, deel 4 uit: Ysselsteyn, 2017. Foto: PR
Marius van Zandwijk, deel 4 uit: Ysselsteyn, 2017. Foto: PR

Acht nieuwe blikken op herhaling

WARNSVELD - Van 16 september t/m 27 oktober toont Galerie Jansen & Kooy in Warnsveld het vervolg op de succesvolle grafiektentoonstelling 'Vorm in Herhaling' van eerder dit jaar. Vorm in Herhaling II wordt op zondag 16 september om 16.00 uur geopend door Judith Jansen.

Voor Vorm in Herhaling II werden kunstenaars uitgenodigd om vanuit hun eigen achtergrond, techniek en stijl te reageren op het thema van herhaling. Uit de vele inzendingen die de galerie ontving, werden in totaal acht kunstenaars geselecteerd. Het resultaat is een veelzijdige tentoonstelling met nieuw werk van zowel jonge en/of aanstormende kunstenaars als meer gevestigde namen: o.a. videowerk van Nicola Godman, grafiek en ruimtelijk werk van Janske Hombergen, schilderijen van Wenda Kieskamp, Francis Konings en Marius van Zandwijk, tekeningen van Gemma Rakels en sculpturale objecten van Anneke de Witte en Hubert Zeeman.


Informatiebijeenkomst chauffeurs AutoMaatje

ZUTPHEN - De Stadsonderneming en de ANWB verzorgen op 20 september nog een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers die als chauffeurs mee willen doen met AutoMaatje. De informatiebijeenkomst is om 19.30u in het Odensehuis, Tengnagelshoek 6 in Zutphen.

AutoMaatje is een simpele, klantvriendelijke en doeltreffende oplossing voor ouderen die moeilijk de deur uit kunnen komen. Inwoners met een eigen auto maken een beetje tijd vrij om minder mobiele stadsgenoten te vervoeren. Tegen een geringe vergoeding van 30 cent per kilometer vervoeren ze ouderen naar plekken waar ze anders maar moeilijk kunnen komen.

Al zo'n 30 inwoners hebben zich aangemeld na de eerste informatiebijeenkomst eind augustus. ANWB AutoMaatje is al in 35 steden actief. Het heeft al duizenden ouderen vervoer op maat en vele sociale contacten gebracht. In Zutphen/Warnsveld start AutoMaatje op 1 oktober.

Kom naar de bijeenkomst en laat je uitgebreid informeren over wat jij kan betekenen voor je minder mobiele stadsgenoot. Meld je aan via website, email of telefoon.


stadsondernemingzutphen.nl

automaatje@stadsondernemingzutphen.nl

0575 - 23 40 20


Excursie uithoeken van de hei

GORSSEL - Zondag 16 september om 14.00 uur vindt er weer een excursie plaats op de Gorsselse Heide. Startpunt is bij de ingang van de hei aan de Deventerdijk/Gerrit Slagmanstraat te Harfsen. Honden kunnen helaas niet mee.Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Op de Gorsselse Heide is de afgelopen jaren veel veranderd. Ingrijpende maatregelen zoals het dempen van sloten, het verwijderen van bomen, en het vrijmaken van vennen van houtopslag. Daarnaast zijn in 2016 twee kavels ontgrond (geplagd) om deze om te kunnen vormen van landbouwgrond naar nat schraalland. Tijdens de excursie worden deze uithoeken van de hei opgezocht en wordt gekeken naar de ontwikkeling van de plantengroei.


0575 - 493 434

www.ivn.nl/afdeling/zutphen

www.markegorsselseheide.nl


Passage Warnsveld-Dorp

WARNSVELD - Donderdag 20 september is mevrouw Patricia Wagenmakers te gast bij christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging Warnsveld-Dorp. De avond begint om 19.45 uur in de Eekschuur, Bonendaal 2, Warnsveld. Wagenmakers is biologe en komt vertellen over 'Het leven in de Zwitserse Alpen'. Vrouwen die belangstelling hebben zijn van harte welkom.