Wethouder Ten Broeke opent de informatiemarkt in de bibliotheek in Zutphen. Foto: Graafschap Bibliotheken
Wethouder Ten Broeke opent de informatiemarkt in de bibliotheek in Zutphen. Foto: Graafschap Bibliotheken Graafschap Bibliotheken

Oefenen met lezen, werken op de computer, budgetteren

ZUTPHEN - Oefenen met lezen, spreken en schrijven of oefenen op de computer of met budgetteren. Er staan veel professionals en vrijwilligers klaar om mensen die deze vaardigheden lastig vinden vooruit te helpen. Dat bleek maar weer afgelopen woensdag, 5 september, in de bibliotheek in Zutphen. Waar de wethouder de informatiemarkt opende en stadsdichter Mas Papo, onze stadsdichter een mooi en passend gedicht voordroeg.

Zilt-Bikes
Zilt-Bikes heeft tijdens deze ochtend een nieuwe mogelijkheid gepresenteerd. Vanaf maandag 10 september is er bij Zilt-Bikes iedere week de mogelijkheid om ook daar te oefenen met lezen, werken op de computer, budgetteren e.d. Iedere maandagochtend om 10.00 uur aan de Industrieweg 69A. Een mooie samenwerking tussen Zilt-Bikes en Graafschap Bibliotheken, partners van Taalhuis Lochem-Zutphen.

Taalvrijwilligers
Ook beginnen er weer trainingen voor nieuwe vrijwilligers voor taalondersteuning. Passie voor taal en wilt u tijd vrij maken om een taalvrager vooruit te helpen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirjam Dijkman-Bouwer, coördinator van Taalhuis Lochem-Zutphen, via 06 306 92 298.