Jong en oud maakt kennis met techniek en ambacht. Foto: PR
Jong en oud maakt kennis met techniek en ambacht. Foto: PR Foto:

Tijdens Ambacht21 wordt Zutphen één grote bruisende werkplaats

ZUTPHEN – Op zondag 16 september van 12.00 uur tot 18.00 uur vindt voor de derde keer festival Ambacht21 plaats. Tijdens dit doe- en maakfestival wordt Zutphen omgetoverd tot één grote bruisende werkplaats, waar men kan ontdekken hoe leuk het is om met hoofd, hart én handen te werken. Er zijn demonstraties, workshops, rondleidingen, modeshows, videopresentaties, exposities, knutseluitdagingen en technische experimenten.

Festival Ambacht21 laat jong en oud op een interactieve en positieve manier kennis maken met de wereld van techniek en ambacht. In de binnenstad is er van alles te beleven: bouw mee aan een echt WikiHouse, maak iets moois bij de Praxis-stand, leer animeren en illustreren bij ToonWorkz , ga aan de slag met 3D printen bij de stand van Bits2Atoms, experimenteer en ontdek bij Walhallab (Waterstraat 33) of in de Technobiel van OTIB en de WoWi! Biebbus in het centrum.

Naast diverse stands op de markt, is iedereen ook van harte welkom in de Laarstraat en bij diverse winkeliers in de binnenstad. Ook het Geelvinck Muziek Museum en Galerie de Marspoort openen hun deuren. Deelnemers zijn te herkennen aan de Ambacht21 vlag voor de deur.

Tekort aan vaklieden
Omdat er in de directe toekomst een schreeuwend tekort is aan vaklieden, zijn er ook verschillende organisaties die informeren hoe je je kan oriënteren op werk in de sector ambacht en techniek. Op het Onderwijsplein laten Zutphense VO-scholen uitgebreid zien op welke wijze zij aandacht besteden aan techniek. Maar ook de Technicampus Stedendriehoek en 'Verder in Techniek' praten je graag bij over een carrière als technicus. Naast jonge talenten, zijn ook zij-instromers van harte welkom.

Ambacht21 wordt in samenwerking met het Platform Techniek Zutphen en stichting Ambacht Zutphen georganiseerd. Op de Facebookpagina van Ambacht21 staat de meest actuele informatie over alle deelnemers. Tijdens het festival is ook een folder verkrijgbaar met plattegrond en deelnemers.