Inschrijving voor verhuur Witte Vleugel is geopend

ZUTPHEN - Gemeente Zutphen stelt een bijzonder pand beschikbaar voor de verhuur: de Witte Vleugel. Vanaf volgende week kan het pand bezichtigd worden. Zowel commerciƫle als maatschappelijke organisaties kunnen zich vanaf nu inschrijven. De gemeente wil de Witte Vleugel een functie geven die mede bijdraagt aan het 's-Gravenhof als toekomstig bruisend plein en culturele trekpleister van de stad.

Van 17 tot en met 20 september kunnen mogelijke huurders de Witte Vleugel bezichtigen. Zij kunnen vervolgens tot uiterlijk vrijdag 5 oktober 12.00 uur, hun plannen inleveren. Partijen die een plan hebben ingediend en in aanmerking komen, worden uitgenodigd voor een pitch. Na deze pitch kunnen deelnemende partijen hun plannen updaten. Hierna vindt de uiteindelijke beoordeling plaats. Deze beoordeling wordt verwerkt in een voorstel richting het college van burgemeester en wethouders. Uiteindelijk wil de gemeente vanaf het nieuwe jaar een nieuwe huurder hebben.

Selectie en criteria
Een jury beoordeelt de aanvraag van potentiƫle huurders. Deze jury is samengesteld uit: vertegenwoordigers van de gemeente, Stichting Walburgiskerk, Stichting Wijnhuisfonds, Stichting Binnenstadsmanagement en een omwonende. Zij hanteren een aantal selectiecriteria. Wat belangrijk is, is dat de nieuwe huurder van toegevoegde waarde is voor het 's Gravenhof. Lees verder op pagina 7