Pianist Tico Pierhagen. Foto: PR
Pianist Tico Pierhagen. Foto: PR Foto:

Pianist en componist Tico Pierhagen en band te gast bij Jazz in Luxor

ZUTPHEN - Op dinsdag 18 september is pianist en componist Tico Pierhagen met zijn band te gast bij Jazz in Luxor. Aanvang optreden 22.00 uur en de toegang is vrij. Donaties zijn welkom.Pianist en componist Tico Pierhagen met zijn band te gast bij Jazz in Luxor.

Pierhagen is van Colombiaanse afkomst en dat is goed te horen in zijn moderne doch eigentijdse composities. Tico studeerde Music Technology in Utrecht en ontving de titel Media Master of Arts aan de universiteit van Portsmouth Engeland. Daarna deed hij ook nog eens Piano Perfomance aan het Rotterdams conservatorium. Hij trad al in vele landen op en componeerde muziek voor diverse films. In Nederland speelde hij o.a. in het concertgebouw en kwam hij met zijn band al vaker op TV en in het vermaarde Bimhuis. Een swingende aimabele pianist die altijd met volle overgave achter zijn toetsen zit en waar het plezier vanaf spat.

Hij neemt mee zijn muzikale broeders: op de bas Dave Breidenbach en op de drums Mark de Jong.


Poëzie en Carillon

ZUTPHEN - Vrijdagavond 14 september om 19:30 uur is voor het tweede jaar het programma Poëzie & Carillon te beleven. Het thema is deze keer 'Lof der Vriendschap'. Stadsbeiaardier Frans Haagen heeft samen met de voordrachtskunstenaar Jan Ravensteijn een bijzonder programma samengesteld dat te volgen is vanuit de tuin van het monumentale pand 'De Munt', Rodetorenstraat 12 in Zutphen.

Bijzonder detail is dat Francois Hemony ook hier is geweest om de schuilkapel te bezoeken. Met zijn broer Pierre heeft hij in Zutphen het eerste wijnhuiscarillon gegoten. Het carillon zelf is uiteraard in de hele binnenstad te horen. Vanwege de beperkte ruimte graag opgeven via info@wijnhuiscarillon.nl. Donateurs hebben gratis toegang, van anderen wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.