Ook verkoop wordt niet uitgesloten

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN - Het 's Gravenhof is een cultuurhistorisch plein en de gemeente wil graag dat de nieuwe huurder past bij en de verbinding zoekt met andere partijen op het plein; het museum, de Walburgis, hotel en restaurant. Ook moet de kwaliteit van het ondernemingsplan goed zijn. Alle selectiecriteria en andere documenten ontvangen potentiële huurders van de gemeente Zutphen.

Ruimtes en huur
Het maximale verhuurbare vloeroppervlak bedraagt circa 1.346 vierkante meter, over twee verdiepingen en kelder. De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van vijf jaar. Om zowel maatschappelijke als commerciële initiatieven een kans te geven, wordt er een redelijke huur gevraagd. Het huurbedrag voor commerciële gebruikers is hoger vastgesteld dan voor maatschappelijke gebruikers. Het is ook mogelijk om een deel van de Witte Vleugel te huren. Het verkopen van de Witte Vleugel wordt ook niet uitgesloten. De streefdatum voor aanvang van de overeenkomst is begin 2019.

Contact
Heeft u interesse of wilt u de Witte Vleugel komen bezichtigen? Neem dan contact op met Nick Paterson, vastgoedmanager bij de gemeente Zutphen: 14 0575 of via n.paterson@zutphen.nl. Via hem ontvangen geïnteresseerden ook meer informatie en de benodigde bijlagen.


Verenigingen uit Zutphen gaan loten verkopen van Grote Clubactie

ZUTPHEN - Vanaf 15 september gaan leden van verenigingen uit Zutphen en omgeving weer op pad om loten van de Grote Clubactie te verkopen om hun clubkas een financiële injectie te geven. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig, voor de aanschaffing van nieuwe materialen of de organisatie van een jeugdactiviteit.

Dit jaar doen in Zutphen de volgende clubs mee: Atletiekvereniging Hanzesport, Badmintonclub Rianto, Dans En Theaterschool Mars Bentum, FC Zutphen, I Can Wounded Warriors Cycling Team, Korfbal Vereniging Zutphen, Serviceflat De IJssel, T.T.V. Torenstad, Wielersportvereniging ETP Zutphen, WSV Warnsveld, TC Welgelegen, Zutphense Voetbalvereniging AZC, - Zutphense Voetbalvereniging Be Quick en ZVV De Hoven.

Maar liefst tachtig procent van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. Hiermee kunnen clubs dat ene jubileumfeest organiseren, waar ze zonder de actie geen geld voor hadden. Of bijvoorbeeld nieuwe uniformen of materialen aanschaffen, die nodig aan vervanging toe zijn.

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 46e editie. Directeur Frank Molkenboer: "Van elk verkocht lot à 3 euro gaat 2,40 euro direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Zutphen, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij!". Verenigingen kunnen nog steeds deelnemen aan de actie. Ga hiervoor naar clubactie.nl of bel 013 - 455 28 25.


Asielzoekers en vluchtelingen zijn buren van ons allemaal

ZUTPHEN - Op zaterdag 22 september van 13.00 tot 16.00 uur is de Open azc dag. Veel asielzoekerscentra openen hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc. Ook het azc Zutphen opent de deuren.

Een greep uit de activiteiten die georganiseerd worden: rondleidingen, aardrijkskundelessen door azc-bewoners over Syrië, Eritrea, Sudan, Iran en Turkije, inclusief hapjes; een voetbal- en basketball clinic door azc-bewoners; een dansworkshop door een vrijwilliger.

Met het openstellen van de deuren van abc's willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.


Vraag en aanbod bij elkaar brengen

ZUTPHEN - Dat is het doel van de Match-Markt op 20 september van 10.00 tot 12.00 uur bij Polbeek, van Dorenborchstraat 1 in Zutphen.

Tijdens deze Match-Markt kunnen hulpvragers én hulpaanbieders met elkaar in contact komen en samen proberen vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. Misschien ben jij wel die handige klusser die dat schilderij kan ophangen voor iemand die het zelf niet lukt? Of ben je een echte dierenvriend die met alle plezier af en toe de hond van een wijkbewoner uitlaat? Kom met elkaar in contact.

WeHelpen.nl is een online platform voor iedereen die een ander wil helpen of geholpen wil worden. Deze ochtend wordt WeHelpen in de praktijk gebracht en kan men daarnaast uitleg geven over het gebruik van de website. Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig.