Loesje zoekt schrijftalent

ZUTPHEN - Je kunt ze overal tegenkomen, de bekende posters van Loesje. Ook zin om regelmatig teksten te bedenken? Kom dan op zaterdag 15 september vanaf 11.00 uur naar de 'Loesje' schrijfochtend in de kelder van Driekant, Lange Hofstraat in Zutphen. Onder begeleiding van Loesje gaat men samen aan de slag. Je krijgt uitleg hoe je samen tot de leukste teksten kunt komen. Daarna wordt er samen geschreven. Deelname is gratis. Opgeven (niet verplicht) en kan via mail.


loesje@zutphen.nl


Plantaardige taarten

ZUTPHEN – Bakken en koken is iets wat altijd een belangrijke rol speelde in het ouderlijk huis van de Zutphense zussen Sifra en Jacintha Opstal. Niet gek met een vader die al jaren bakker is. Sifra schreef het boek 'Bak to Basic' om te laten zien hoe makkelijk het is om lekkere, veganistische taarten te maken. Zus Jacintha bekwaamde zich in het vak van patissier en ondersteunt de recepten met al haar kennis over bakken.De feestelijke boekpresentatie vindt plaats op zaterdag 6 oktober 2018 bij de voormalige stoomwasserij De IJsselstroom in Zutphen.


Stilstaan bij dementie

ZUTPHEN - Op 21 september is het namelijk Wereld Alzheimer Dag. Alzheimer Nederland, De Bovenkamer, Het Odensehuis Zutphen en Sutfene hebben de krachten gebundeld en met elkaar een vierdaags programma samengesteld rondom het thema 'Muziek verbindt'.

Het programma
Dinsdag 18 september van 10.30 tot 12.00 uur Meezingen tijdens 'Vier het leven met Fleur en Koen' in De Bovenkamer, hoofdgebouw de Kaardebol, Harenbergweg 1, Zutphen.
Woensdag 19 september van 10.30 tot 12.00 uur 'Zingend en Swingend naar vroeger' in Het Odensehuis, Tengnagelshoek 6, Zutphen en om 19.30 tot 21.30 uur Alzheimer Café over invloed van muziek op hersenen in Buurthuis De Uitwijk, De Brink 116, Zutphen.
Donderdag 20 september van 11.00 tot 12.00 uur Carillon Wijnshuistoren speelt uw onvergetelijke muziek (Het Odensehuis en Stichting Vrienden van het Carillon staan op de Zaadmarkt). 's Middags is er van 14.00 tot 15.00 uur Proefles 'Muziek en Bewegen' voor ouderen in De Bovenkamer, hoofdgebouw de Kaardebol, Harenbergweg 1, Zutphen.
Vrijdag 21 september wordt het programma tussen 10.30 en 13.00 uur afgesloten met een theatervoorstelling 'Waar ga je heen' van Theater aan de Lijn. Aansluitend: informatiemarkt over het aanbod van de vier organisaties in Berkelzaal van het St. Elisabeth, Geweldigershoek 39, Zutphen.


Zorg op afstand

WARNSVELD - Op donderdag 27 september om 14.00 uur komt de heer André Harmsen voor de leden van de Prot. Chr. Ouderenbond Zutphen-Warnsveld uitleg geven over 'zorg op afstand' in de Eekschuur. Harmsen komt vertellen over de nieuwe manier van zorg op afstand dankzij de iPad, telefoon en computer en dat zelfs ziekenhuisbehandeling op afstand al mee wordt geëxperimenteerd.