Biologische kweker sierplanten

ZUTPHEN - Groei en Bloei afdeling Zutphen houdt maandag 17 september om 19.30 uur de lezing 'Het reilen en zeilen op kwekerij de Hessenhof'. Hans Kramer, de eigenaar van deze bijzondere en befaamde biologische kwekerij, komt de aanwezigen meer vertellen over zijn manier van werken. Locatie: 't Nut in Warnsveld.

Hans Kramer begon als jonge twintiger de kwekerij 'de Hessenhof' op een schraal stukje Veluws land waar oorspronkelijk zijn grootvader boerde. De destijds aangeplante hagen en eikenwallen zien er nu volwassen uit en geven beschutting aan duizenden verschillende soorten planten die hier uitgeplant zijn. In de dertig jaar dat de kwekerij nu bestaat is deze uitgegroeid tot een plek waar men van heinde en verre naar toe gaat. De opkweek is op de Hessenhof een bijzonder verhaal want alle planten zijn zelf vermeerderd en opgekweekt van het eigen sortiment. Met het officiële SKAL keurmerk is hij één van de weinige erkende biologische kwekers van sierplanten.

Hans Kramer geeft ons een kijkje achter de schermen van zijn bijzondere kwekerij. Introducés en niet-leden betalen 3 euro. Leden en partners van leden gratis.


Openbare bijeenkomst over de keuzes in de bezuinigingen

ZUTPHEN - Woensdag 19 september vanaf 19.30 uur zijn leden van de PvdA en andere belangstellenden van harte welkom in het Pakhuis Noorderhaven, Lijmerij 23. De fractie en de wethouder van de PvdA willen deze avond graag met de aanwezigen in gesprek over de noodzaak van het gemeentebestuur van Zutphen om de financiën op orde te brengen. Dit brengt keuzes en dilemma's met zich mee.

De avond begint met een korte uitleg door Jasper Bloem (fractievoorzitter) over het waarom van deze bezuinigingen en over de belangrijkste keuzes en dilemma's. Daarna vormen we verschillende gesprekstafels waar fractie- en forumleden met aanwezigen in gesprek gaan over de verschillende thema's.


zutphen.pvda.nl/nieuws


Nieuwe Alpha van start in Zutphen

ZUTPHEN - Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Zutphen wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd. In Zutphen gaat op woensdag 19 september een Alpha van start. In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt.

Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen.

De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven in de Evangelische Gemeente Zutphen van 18.00 tot uiterlijk 22.00 uur op Gerard Doustraat 80a. Ialphacursus.nl of neem contact op met alpha@egzonline.nl.