Frank van Setten (r) en Jacqueline Tomey van Stichting Poort van Bronckhorst samen met Nico van Goethem in de voormalige goederenloods van het stationsgebouw. Foto: Jan Hendriksen.
Frank van Setten (r) en Jacqueline Tomey van Stichting Poort van Bronckhorst samen met Nico van Goethem in de voormalige goederenloods van het stationsgebouw. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Foto:

Belangstellenden voor exploitatie
gezocht

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Het stationsgebouw heeft een hoog middendeel met korte, lage vleugels en werd al eens uitgeroepen tot 'Parel van Vorden'. Bij een rondgang door het pand wordt duidelijk dat het sterk verpauperd is maar dat er nog unieke elementen bewaard zijn gebleven zoals een schouw. Naast een tandartsenpraktijk heeft een gedeelte van het pand ook nog als jongerencentrum gefungeerd. Enkele 'leuzen' op de muren getuigen daar nog van. De grootste ruimte, de goederenloods, heeft als opslagruimte gediend voor onder meer een installatiebedrijf en voor kringloopwinkel De Werf.

Hokkerig
Momenteel is Stichting Poort van Bronckhorst druk in gesprek met partijen die belangstelling hebben voor de exploitatie van het stationsgebouw. "Jammer genoeg heeft zich zeer recent een partij teruggetrokken", aldus Van Setten. Hij maakt duidelijk dat het pand in ieder geval geen horecafunctie krijgt of een museum wordt. "Horeca is er al voldoende in Vorden en het pand is te 'hokkerig' om als museum ingericht te worden."

Het Vordense station zoals het er in 1900 uitzag. Foto: Vereniging Oud Vorden/Coll. Albers/foto jhr. Van Haeften”.