De vier deelnemende maestro's. V.l.n.r.: Mirjan Arends, Marianne Besselink, Dick Buunk en Frank van Setten. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
De vier deelnemende maestro's. V.l.n.r.: Mirjan Arends, Marianne Besselink, Dick Buunk en Frank van Setten. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

'Het was best wel spannend en moeilijk'

Vervolg van voorpagina

VORDEN - "Het was best wel spannend en moeilijk", zo liet Arends na haar eerste optreden weten. De jury bestaande uit Cor Lam, Magdalena Kadziolka en Geert Jan Dijkerman, professionele muzikanten die zelf heel goed weten hoe het dirigeer stokje gezwaaid wordt, liet Arends weten om na de pauze bij het tweede nummer wat meer expressie in het dirigeren te leggen. Datzelfde gold voor Frank van Setten (66), voorzitter van Oranjevereniging Vorden en adjunct-directeur treinen bij vervoersmaatschappij Arriva. "Bij het openbaar vervoer komt het aan op timing. Dat is een hele toer. Vertraging is niet wat je wilt en horen. Ook niet van de muzikanten", aldus Groot Jebbink. En zie, Frank van Setten sloeg zich met verve door William Tell Overture. De dirigeerstok ging mooi gestaag op en neer. 'Het waren net de slagbomen die bij een spoorwegovergang open en dicht gingen", zo omschreef de jury zijn optreden op humoristische wijze.

Tot slot was het de beurt aan burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst die als eerste tot haar grote plezier 'Ode an die Freude' mocht dirigeren. Liesbeth Groot Jebbink: "Je zult maar burgemeester wezen. Ze zetten je vaak voor 't blok. Dan sta je voor je 't weet te zwaaien op een bok. Zwieren en zwaaien met je baton, we wisten niet dat je dat kon." Na de pauze stonden alle vier 'maestro's' nogmaals op de bok en mochten ze wat meer 'swingende' nummers begeleiden. Het publiek en ook de maestro's zelf vonden het prachtig. Er werd volop mee geklapt.

Vordens Volkslied
Winnaar Dick Buunk mocht na afloop als toegift het Vordens Volkslied begeleidden dat door het publiek staande werd meegezongen. De vier maestro's boden Harmonie Vorden als 'aandenken' een donatie aan voor de aanschaf van een nieuw muziekstuk. Tussen de optredens van de vier maestro's door zorgde Harmonie Vorden onder leiding van de bezielende dirigente Nikki Kleijsen voor een 'warm' voorjaarsconcert. Of de 'Maestro van Vorden' in de toekomst een vervolg krijgt. "Misschien wel. Maar het vergt de nodige voorbereidingen", aldus Ingeborg Heijenk van de concertcommissie van Harmonie Vorden.

Voor meer foto's, zie de websites.


achterhoekfoto.nl

robschmitzfotografie.nl