Vorden 1 maakt zich op voor spannend slot

VORDEN - Door een 1-1 gelijkspel tegen Eendracht uit Mook heeft Vorden 1 op dit moment uit 19 wedstrijden 22 punten behaald. In de laatste zeven wedstrijden, waarvan er vijf thuis worden gespeeld, moet de ploeg van trainer Michel Feukkink samen met zeven andere ploegen knokken voor lijfsbehoud. De nummer laatst, op dit moment DVC uit Didam, degradeert uit de tweede klas en de nummers 12 en 13 spelen nacompetitie om in de tweede klas te kunnen blijven. Op dit moment hebben naast v.v. Vorden ook Warnsveldse Boys, Eendracht'30 en VIOD 22 punten en hebben Union, Quick Nijmegen en Varsseveld 25 en 26 punten. Vorden en Varsseveld hebben beide echter nog maar 19 wedstrijden gespeeld, terwijl de concurrerende clubs al op 21 wedstrijden staan. In het komende paasweekend komt Vorden twee keer in actie, eerst op zaterdag om 18.00 uur thuis tegen DVC'26 en op Tweede Paasdag uit tegen Varsseveld.

Afgelopen zondag moest Vorden afreizen naar Limburg, want zo'n 25 kilometer onder Nijmegen ligt het plaatsje Mook waar de plaatselijke Eendracht '30 afgelopen seizoen voor het eerst in haar historie is gepromoveerd naar de tweede klas. Vorden 1 kon met 12 fitte spelers en 2 JO19-1 spelers naar Mook toe gaan en begon sterk aan de wedstrijd. In het eerste half uur was Vorden de betere ploeg en had het ook het beste van het spel. Kansen voor Frank Hiddink, Gijs van der Veen en Koen Oosterhuis bleven echter onbenut en toen na een half uur de wedstrijd iets begon te kantelen werd het toch 1-0 voor de thuisclub. Na de rust moest Roy Böhmer er na een kwartier af en kwam Sven Mulder in zijn plaats. Het lukt Vorden 1 maar niet om het niveau van het eerste half uur te behalen en daarom ging de ploeg van trainer Michel Feukkink het laatste kwart van de wedstrijd een 'slotoffensief' starten. Uit een prima aanval over links waarbij de uitblinkende Daan Horstman een prachtige voorzet afleverde, maakte Bas Abbink in de 81ste minuut toch nog de gelijkmaker. In het slot van de wedstrijd werd het nog spannend, maar ondanks enkele hachelijke situatie voor beide doelen (vooral die van Eendracht) bleef de stand gelijk.

Komende zaterdag spelen de geel-zwarten thuis om 18.00 uur tegen de rode lantaarndrager DVC'26 en zal het proberen enkele plaatsen te stijgen op de ranglijst.


Kampioenen Bronckhorst badmintont samen

BRONCKHORST/VORDEN - Op donderdagavond 4 april was sporthal 't Jebbink in Vorden het toneel van de finales van Bronckhorst badmintont samen. Dit is het onderlinge toernooi van de Bronckhorster badmintonverenigingen uit Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem dat nu voor de vierde keer werd gehouden.

Er was een grote deelname aan het toernooi dat in de maand maart werd afgewerkt met het hoogtepunt dus op 4 april. Er werd gestreden op het scherpst van de snede, getuige ook de nodige driesetters die moesten worden gespeeld. Maar bovenal was het ook om de gezelligheid te doen en die was ruimschoots aanwezig op de speelavonden maar zeker ook na de prijsuitreiking.
De competitie bestond uit het spelen van dubbelpartijen en was zo(veel mogelijk) ingestoken dat de deelnemers met een lid van een andere vereniging samenspeelden. De volgende helden werden tot kampioen gehuldigd:

Herendubbel recreanten: Mart de Kraker (Hengelo) en Peter de Bruyn (Steenderen).
Damesdubbel recreanten: Miranda Legters (Zelhem) en Reini Bretveld (Hengelo).
Gemengd dubbel recreanten: Henny ten brinke (Zelhem) en Ronald Posthuma (Zelhem).
Herendubbel competitie: Willem van der Spoel (Steenderen) en Peter van Dijk (Vorden).
Damesdubbel competitie: Sylvia Breukink (Steenderen) en Geeske Menkveld (Hengelo).
Gemengd dubbel competitie: Ine Galle (Steenderen) en Niels Lijftogt (Vorden).

Alle deelnemers aan het toernooi gaven aan dat het zeker weer voor herhaling vatbaar is. Wie geïnteresseerd is geraakt om te gaan badmintonnen, kan kijken en een aantal keren meespelen bij één van de vier verenigingen en misschien dan volgend jaar ook aan het toernooi meedoen.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 11 april was in zaal Den Bremer de derde speelavond van de zesde ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A: 1. Theo Damen en Theo Schut 59,17%, 2. Will Snelder en Bert Botschuyver 58,75% en gezamenlijk derde Frieda Driever en Harrie Pelgrom alsmede An Wortel en Paul Niks 54,17%. Lijn B: 1. Irene Lichtenberg en Theo Schoenaker 67,75%, 2. Fien Biezeman en Henk Biezeman 58,83%, 3. Annelies Schröder en Jan Rondeel 57,50%. Lijn C: 1. Jasper de Ronde en Bert Nijenhuis 59,58%, 2. Desiree Bosman en Joop te Veldhuis 55,83%, 3. Alma ten Bruin en Han van Oosterbos 55,42%.

Op donderdag 18 april is de volgende speeldag (Paasdrive). Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06 - 535 480 80.