Zvv Velocitas 3 in de nieuwe shirts. Foto: PR
Zvv Velocitas 3 in de nieuwe shirts. Foto: PR Foto:

Vorden 1 wint van koploper Orion

VORDEN - Teleurgesteld zaten de spelers van Orion op het veld van v.v. Vorden na afloop van de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Vorden 1. Toen echter door werd gegeven dat concurrent Spero ook had verloren, verscheen er toch een lichte glimlach op de gezichten van de Nijmegenaren, want de voorsprong van twee punten blijft zodoende gehandhaafd. Terwijl de Vordenaren de felicitaties na de prima teamprestatie in ontvangst namen, zag je toch een lichte teleurstelling verschijnen bij het vermelden van de uitslag van deze wedstrijd in Elst. Want door de winstpartij van DVC'26 uit Didam op Spero staat Vorden weliswaar 5 punten voor op het op de twaalfde plaats staande DVC'26, maar heeft het met nog twee wedstrijden te spelen in theorie nog 1 puntje nodig om helemaal zeker te zijn van een vijfde achtereenvolgend seizoen in de tweede klas.

Vorden 1 leverde afgelopen zondag een uitstekende teamprestatie door na zeven ongeslagen wedstrijden ook deze achtste keer op rij niet te verliezen. Sterker nog, er kon zelfs een 1-0 winstpartij bijgeschreven worden. Tegenstander Orion was sterker, vonden elkaar makkelijker in het veld en lieten ook bij de vele kansen uit dode spelmomenten zien dat zij terecht tot de kampioenkandidaten behoren. Vorden kon hier echter een uitstekende wedstrijdmentaliteit tegenover stellen en liet zich in de tegenaanvallen ook nog eens van haar beste kant zien. Toen de beginfase van 20 minuten zonder kleerscheuren was doorgekomen, mede door een fantastische redding van Robin Verstege en een kopbal van de lijn door Bas Kortstee, kreeg Vorden zowaar een 1-0 voorsprong te pakken. Met een prachtige volley uit de draai schoot Daan Horstman Vorden in de 25ste minuut op een 1-0 voorsprong. Ondanks het uitvallen van Robin Verstege behield Vorden 1 deze voorsprong tot aan de rust, ondanks twee grote kansen van Orion die beide echter niet benut werden. In de tweede helft, met de 18-jarige Esli Lindenschot op doel, bleef Vorden knokken voor een goed resultaat en zorgde het met een aantal goede tegenaanvallen ook voor voldoende beleving aan de kant van het doel van Orion.

Vorden sleepte de overwinning uit het vuur en is met 31 punten en een gedeelde zevende plaats zo goed als zeker voor lijfsbehoud. Voor volledige zekerheid is nog 1 punt nodig en het team hoopt deze binnen te halen op zondag 19 mei in Wehl tegen Concordia of op 26 mei thuis in de afsluitende wedstrijd tegen Quick 1888.


Velocitas 3 kampioen in nieuwe shirts

VORDEN - Het 3e elftal van z.v.v. Velocitas is afgelopen vrijdag kampioen geworden in de vierde klas. Met nog drie wedstrijden te spelen had het team van Velocitas acht punten achterstand op concurrent Reünie 4 uit Borculo.

De afsluitende drie wedstrijden werden echter allemaal gewonnen, inclusief die van vrijdagavond tegen SMR 3, en vandaar dat met 1 punt voorsprong het kampioenschap gevierd kon worden. Het team bestaande uit Niels Siemerink, Luuk Havenaar, Marnix Schoppers, Sander Jansen, Dennis Wentink, Rob Enzerink, Pim van Zeeburg, Gert Verbeek, Edwin Meijer en Marc van der Linden kreeg enkele weken geleden nieuwe shirts aangeboden en kon dus in het geel-blauw het kampioenschap vieren.


Open tenniskampioenschap Lochem

LOCHEM – Van maandag 1 juli tot en met zondag 7 juli vindt op het tennispark van de Lochemse Tennisclub het Open Tenniskampioenschap plaats. De toernooicommissie is al volop bezig met de voorbereidingen en de eerste aanmeldingen zijn binnen.

De wedstrijden worden gespeeld in de categorieën 3 tot en met 9 in de enkel en de dubbel. Vanaf categorie 6 is de leeftijdsgrens 17+. Of je nu beginner of ver gevorderd bent, iedereen kan meedoen. Ook aan de supporters wordt gedacht: een hapje, een drankje, een dekentje als dat nodig is.

Op vrijdagavond 5 juli is de feestavond met een dj. Voor de innerlijke mens zijn er hamburgers. Na de feestavond volgt het finaleweekend, met op zaterdag een buffet voor iedereen. Ook voor de trouwe supporter dus. En zondag is 'Wimbledondag': de spelers keurig in het wit en natuurlijk zijn er sandwiches en aardbeien met slagroom.

De inschrijving is reeds geopend en kan via mijnknltb.toernooi.nl (toernooinummer 1901137).