Duo Een en Ander. Foto: PR
Duo Een en Ander. Foto: PR Foto:

Kaasboer op bezoek bij Vrouwen van Nu

VORDEN - Woensdag 15 mei vindt de maandelijkse bijeenkomst van Vrouwen van Nu afdeling Vorden plaats. Het is alweer de laatste avond voor de zomerstop. De heer Peter Weenink uit Lievelde komt de dames op deze avond allerlei wetenswaardigheden vertellen over zijn ambachtelijke kaasboerderij.

Kaasboerderij Weenink melkt gemiddeld 100 koeien per dag. De koeien zorgen voor 3000 liter melk per dag. Kaasboerderij Weenink heeft nog steeds een combinatie van ambachtelijke traditie en boerenkaas van rauwe melk. Het bedrijf staat bekend om zijn kruidenkazen.

De avond begint om 19.45 uur in De Herberg.


www.vrouwenvannu.nl/vorden


Contentmarketing vanuit je zakelijke dna

VORDEN - Karin Krijt-Garritsen, eigenaar van het bedrijf Contentvisie, laat donderdag 16 mei tijdens het Vordens Ondernemerscafé zien waarom je zakelijk DNA zo belangrijk is voor je bedrijf. Karin stond met haar boek 'Contentmarketing vanuit je zakelijk DNA ' op de longlist voor nominatie van het Managementboek van het Jaar 2019. Deze avond is speciaal voor leden van het Vordens Ondernemerscafé en introducees van leden. Aanmelden kan t/m 14 mei a.s. via Facebook of mail. Inloop vanaf 18.00 uur, start van het programma om 18.30 uur. Eten 17,50 euro, dit is exclusief drankjes.


Duo brengt sketches, conferences en liedjes 'op de fietse'

ZELHEM - Na het succesvolle optreden van vorig jaar waarin Duo Een en Ander onder andere met medewerking van het Zelhems mannenkoor het Achterhoeks Volkslied presenteerde, zullen Erik Knoef en Anita Oldenhave dit jaar op zaterdag 25 mei opnieuw optreden in theater De Brink in Zelhem. Het programma begint om 20.00 uur.

De titel van het nieuwe programma kreeg de titel 'Op de fietse' mee. Door middel van sketches, conferences, liedjes en gedichten wordt het publiek meegenomen in allerlei verwikkelingen rondom het fietsen in de mooie Achterhoek. Zo gaan Gradus en Mina op een mooie zondag samen met de fiets op pad. Ook zullen er weer vreemde gasten meedoen aan 'Fiets de boer op'. Al met al genoeg redenen om de lachspieren weer eens te trainen. Verder zal het duo enkele dialectliedjes ten gehore brengen die betrekking hebben op dit thema. In het lied 'Op de Fietse' wordt een mooie fietstocht door de Achterhoek bezongen. Ook wordt het verlangen naar een elektrische fiets uitgesproken in een vrolijk lied. Erik en Anita begeleiden zichzelf hierbij op gitaar, trompet, klarinet, mondharmonica en accordeon. En natuurlijk mag het Achterhoeks Volkslied niet ontbreken.

Ook dit jaar is er weer een gastoptreden: Anniek van Zuilekom zal enkele nummer ten gehore brengen. Ze begeleidt zichzelf hierbij op de piano.