'Crying Girl on the Border' van fotograaf John Moore is winnaar van World Press Photo 2019. Foto: John Moore_Getty Images
'Crying Girl on the Border' van fotograaf John Moore is winnaar van World Press Photo 2019. Foto: John Moore_Getty Images Foto:

Fotozomer Zutphen 2019: van verrassing tot ontroering

Maar liefst elf tentoonstellingen en diverse workshops

ZUTPHEN - Deze zomer staat heel Zutphen in het teken van fotografie tijdens de tweede editie van Fotozomer Zutphen. In de maanden juli en augustus zijn er in deze fotogenieke Hanzestad uiteenlopende foto-exposities te bewonderen, waaronder World Press Photo Zutphen en tentoonstellingen in de Musea Zutphen. Ook worden er foto's geëxposeerd in ruim twintig winkels en zijn er workshops en andere foto-activiteiten. Het programma is te vinden op www.fotozomer.nl.

Zutphen ontwikkelde zich de afgelopen jaren meer en meer tot fotostad, onder andere door de World Press Photo, een aantal zeer actieve fotografiecollectieven en natuurlijk door het fotogenieke karakter van de Hanzestad. Daarom wilde InZutphen (Zutphen Promotie) al deze gepassioneerde initiatieven bundelen in Fotozomer Zutphen. De eerste editie in 2018 trok vele bezoekers. Met deze tweede editie een nog uitgebreider programma willen de organisatoren nog meer mensen van fotografie én van Zutphen laten genieten.

Green screens tot koffierituelen
Verrassend veel organisaties besloten deel te nemen aan Fotozomer Zutphen 2019 waarmee het programma niet alleen meer divers, maar ook actiever is geworden. Zo is er de workshop Pinhole fotografie, is er een 'fotoconcert' en kan je je laten fotograferen voor een green screen of met jouw favoriete koffie. Tel daarbij op de fotogenieke binnenstad van Zutphen en je hebt alle ingrediënten voor een prachtige Fotozomer.


Fotozomer Zutphen
Juli en augustus 2019
www.fotozomer.nl


Deze foto van mevrouw Dales is te zien in de tentoonstelling Ontroerend Goed. Foto: Pascale Drent
Eén van de koffiemomenten die Aukje Simone vastlegde voor de expo 'Bean Shot'. Foto: Aukje Simone
Een van de foto's uit de tentoonstelling Een Andere Kijk. Foto: Hannie Bouwmeester-te Hennepe