Workshops Oosterse bewegingsvormen en portretschilderen bij de Kunstkring. Foto: PR
Workshops Oosterse bewegingsvormen en portretschilderen bij de Kunstkring. Foto: PR

Oosterse bewegingsvorm en
portretschilderen bij KunstKring

RUURLO - Op 1 oktober start de cursus Tai-chi met waaier door Titia Thierens en op 2 oktober de zeer gewilde cursus portret schilderen door Irmgard Lamers. De locatie is, als vanouds, het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5 in de grote zaal.

Tai-chi
Oorspronkelijk werd Tai-chi als krijgskunst beoefend. Tai-chi (ch'uan) is een oude Chinese Taoïstische bewegingskunst. De nadruk ligt niet op spierkracht, agressie en overwinnen, maar op ontspanning, sensitiviteit, meegaandheid en harmonie. Deze bewegingsvorm heeft zich ontwikkeld tot bepaalde stijlen en vormen, waaronder de zwaardvorm. In deze cursus onder leiding van Titia Thierens wordt de zwaard vervangen door de waaier, wat krachtige en elegante bewegingen geeft. Tai-chi met waaier is niet alleen fijn om te doen, maar ook prachtig om te zien. De cursus is vanaf 16 jaar.

Portretschilderen
De cursus portretschilderen onder leiding van Irmgard Lamers is zo populair, dat het eigen atelier te krap is voor het model, de docent en de portretschilders met hun ezels. Daarom wordt uitgeweken naar de grote zaal. Tijdens deze cursus krijgt de cursist uitleg over het praktische gebruik van olieverf: hoe werk je op het doek en hoe meng je de kleuren? En hoe geef je licht en schaduw weer op het gezicht van het model? Irmgard geeft op alle vragen antwoord en begeleidt de cursisten stap voor stap. Ter inspiratie worden elke les portretten van kunstenaars als Lucien Freud, Rembrandt en Alice Neel besproken. Er wordt gewerkt met een echt model.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: www.kunstkringruurlo.nl/cursussen of cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl.


www.kunstkringruurlo.nl