Huiskamer-Ontmoeting

ZELHEM - Op donderdagmiddag 12 september is er een Huiskamer-Ontmoeting georganiseerd door Stichting de Opdracht. Deze bijeenkomst is bij Annie Wolsink-Luimes aan de Ferdinand Bolstraat 9 in Zelhem. Het begint om 14.30 uur, in de pauze is er koffie. Er wordt uit een samengestelde bundel gezongen en er is een overdenking van Ds. Piet Passchier uit Veenendaal. Iedereen is hartelijke welkom. Voor meer informatie, bel de familie Zemmelink, 0314-622878 of kijk op de website.


www.stichtingdeopdracht.nl


Open Monumentendag Heiligenbeeldenmuseum

KRANENBURG - In het weekend van 14 en 15 september is het weer Open Monumentendag! Het thema van 2019 is Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. Het Heiligenbeeldenmuseum is gevestigd in een rijksmonument, de Antoniuskerk, ontworpen door bouwmeester Pierre Cuypers. Het thema voor dit jaar is 'Maria een bijzondere Heilige'. Deze expositie loopt tot en met donderdag 31 oktober.

Ook vindt er zaterdag 14 september van 12.00 tot 17.00 uur een grote verkoop plaats van heiligenbeelden, kerstgroepen, religieuze voorwerpen, schilderijen en meer. Het museum is iedere dag, behalve maandag, geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Locatie: Ruurloseweg 101 in Kranenburg/Vorden. Entree 5 euro. Museumkaart geldig.


heiligenbeeldenmuseum.nl


Lezing over verdriet, hoop en veerkracht bij dementie

HENGELO - Prof. Manu Keirse, psycholoog en deskundige op het gebied van verlies en rouw, spreekt woensdag 2 oktober in Hengelo (Gld.) over leven met dementie. Hij doet dat op een aansprekende en deskundige wijze, waarbij hij de kern van het leven met dementie weet te raken. Rondom het programma is er een kleine informatiemarkt. Er is keuze tussen een middag– of avondbijeenkomst. De middagbijeenkomst start om 13.30 uur en de avondbijeenkomst om 19.00 uur. Deelname is gratis.

Na de diagnose dementie volgt voor de persoon met dementie zelf, de partner en andere familieleden of betrokkenen een tijd waarin gaandeweg veel verandert. Veranderingen kunnen gevoelens van verdriet en verlies met zich meebrengen. Steeds opnieuw moet je nieuwe wegen zoeken, zodat het leven (samen) de moeite waard blijft. Hoe doe je dat en wat kan je helpen om met gevolgen van de dementie om te gaan? Na de pauze vertelt een partner hoe zij het leven met haar man voortzet nu hij Parkinson dementie heeft. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gezamenlijke zorgaanbieders, Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland, gemeenten en VIT-hulp bij mantelzorg. Iedereen die te maken heeft met dementie is welkom. Deelname is gratis. Opgeven kan via telefoon of de website.


085 - 485 75 80

kennisnetwerk kwetsbareouderen.nl