Er bestond grote belangstelling voor de cross in Wichmond. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Er bestond grote belangstelling voor de cross in Wichmond. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

'Een prachtig sportief evenement dat steeds breder gedragen wordt'

Uitermate geslaagde Stugge Veer Cross

Door Jan Hendriksen

WICHMOND – "Een prachtig sportief evenement dat steeds breder gedragen wordt door de toeschouwers, deelnemers en sponsoren. Steeds meer mensen willen er bij horen. En daar zijn we best trots op. We kijken dan ook terug op een zeer geslaagde vierde editie van de Stugge Veer Cross."

Terwijl maandagmorgen talloze vrijwilligers druk in de weer zijn met de opruiming van het Wichmondse evenemententerrein waar zondag de brommers, motoren en quads rond crosten en iedereen in de sfeer van een feestelijk 'Oktoberfest' was, kijkt voorzitter Erik Roelofs terug op een zeer geslaagde Stugge Veer Cross editie 2019.

In vier klassen deden 130 deelnemers mee

"Op alle fronten zaten we dit jaar in de plus. Niet alleen in de deelnemersaantallen maar ook wat bezoekersaantallen en de sfeer betreft. We gaan richting onze maximale capaciteit wat betreft deelnemers- en toeschouwersaantallen op dit evenemententerrein." In vier verschillende klassen kwamen zondag de 130 deelnemers aan de start: de brommer klasse, motoren tot 125cc, motoren vanaf 125cc en de quadklasse. Erik Roelofs: "We hebben de klasse voor brommers zelfs in tweeën moeten splitsen, zo groot was het aantal inschrijvingen."
Ook voor de fietscross voor de jeugd tot en met twaalf jaar (onder het motto: 'De jeugd heeft de toekomst') bestond een massale belangstelling. Maar liefst 65 jongens en meisjes kwamen de crossbaan op voor een 'rondje'. Ook deze 'klasse' blijft elk jaar groeien. Er kwamen zelfs enkele kinderen, evenals enkele brommer - en motorrijders, in lederhosen of dirndl-jurkjes aan de start. En dat deed het publiek ook na de oproep van de organisatoren. En daardoor ontstond er een geweldig sfeertje. Vooral na afloop van de cross toen het 'los' ging in de feesttent waar de band Zugabe en DJ Timmi Tirol helemaal in sfeer van het thema 'Oktoberfest' het publiek opperbest vermaakte.
Voor de presentatie van de cross zorgden de plaatselijke BN'ers Gerrit Borgman, Mirthe Brummelman en Roland Wolberink. Ook de plaatselijk muzikanten van Jubal traden tijdens de cross op. Kortom, het was zondag een gezellige boel in Wichmond met de medewerking van leden, expertise en materialen van de Vordense Auto- en Motorsport Club (VAMC) De Graafschaprijders en de TCD uit Hummelo. Voor alle uitslagen van de cross: zie de website www.mylaps,com.


Voor meer foto's, zie www.achterhoekfoto.nl en pagina ...


Vrouwen van Nu en de Arnhemse Jongens

VORDEN - Woensdag 18 september tijdens de maandelijkse bijeenkomst Vrouwen van Nu afdeling Vorden treden De Arnhemse Jongens op. De avond begint om 19.45 uur in De Herberg. Walter van Wingerden en Dick Zutt vormen samen het muzikale duo De Arnhemse Jongens. Zij vertolken: The Beatles 1960, muziektheater over een jongensdroom. De eerste stappen op de weg naar succes. Meezingen mag! Muzikaal ooggetuigenverslag van een trip van Liverpool via Oosterbeek/Arnhem naar Hamburg.


vrouwenvannu.nl/vorden