Vrijwilligers van het Rode Kruis werden gehuldigd, met een oorkonde, lintje of speldje en bloemen. Foto: PR
Vrijwilligers van het Rode Kruis werden gehuldigd, met een oorkonde, lintje of speldje en bloemen. Foto: PR

Rode Kruis Bronckhorst start nieuw seizoen

BRONCKHORST/HALLE - Zaterdag 7 september is het Rode Kruis afdeling Bronckhorst voor een startbijeenkomst voor het nieuwe seizoen bij elkaar geweest, in het Heidehuus te Halle. Het landelijke Rode Kruis heeft de afgelopen jaren zijn visie aangepast en heeft doorgegeven dat dit ook in de regio's moet worden doorgevoerd.

Het Rode Kruis gaat zich meer toeleggen op noodhulpverlening, wat betekent dat de afdeling Bronckhorst van een aantal sociale projecten afscheid moet nemen. De dames van de Welfare Hengelo waren aanwezig en kregen van de voorzitter een bos bloemen en een kleinigheidje. De Welfare gaat nu zelfstandig verder onder De Bleijke.

Daarnaast zijn tijdens de bijeenkomst een aantal vaste vrijwilligers van het Rode Kruis gehuldigd, omdat zij al vele jaren actief zijn voor het Rode Kruis. Zij kregen van de voorzitter een oorkonde, een lintje of speldje en een bos bloemen.

Het Rode Kruis afdeling Bronckhorst zoek voor evenementenhulpverlening en reanimatielessen nieuwe vrijwilligers voor Zelhem en met name Halle. In beide plaatsen zijn veel evenementen en hier zijn veel vrijwilligers voor nodig.
Vanaf september worden alle reanimisten weer opgeroepen voor een herhalingscursus en start de nieuwe opleiding voor evenementenhulpverleners. Omdat reanimatiecoördinator Hans Bruin heeft aangegeven dat hij gaat stoppen, zoekt de vereniging een nieuwe reanimatie coördinator. Hij of zij moet er onder andere zorgen dat iedereen met een reanimatiediploma jaarlijks wordt opgeroepen voor een herhalingscursus.

Mail voor informatie of aanmelden voor bovengenoemde functies.


secretaris.bronckhorst@rodekruis.nl