Jongdierenkeuring P.K.V. en PEKLO

VORDEN - Zaterdag 14 september organiseert Pluimvee-Konijnenvereniging Vorden in samenwerking met zustervereniging PEKLO uit Lochem de jaarlijkse jongdierenkeuring. Deze dag is bij de familie Pardijs aan de Mosselseweg 4a in Vorden en begint om 12.00 uur. Deze keuring is vrij toegankelijk voor iedereen.

De keuring bestaat uit hoenders, dwerghoenders, serama's, parkvogels, konijnen en cavia's. Er zijn door de leden 134 dieren ingeschreven die allemaal in 2019 zijn geboren. De dieren worden door vier keurmeesters beoordeeld op raseigenschappen, bevedering, beharing en kleur. Bezoekers kunnen kennis maken met deze hobby en van de verschillende diersoorten, rassen en kleuren. Daarnaast kan men informatie inwinnen over het houden van dieren. Ook is het leuk en leerzaam voor kinderen om deze kennis te laten maken met bv. hoenders, konijnen en cavia's.

Voor nadere informatie kan men contact op nemen met voorzitter Gerrit Lenselink.


0575 - 552 670


Christelijk geloof ontdekken

VORDEN - Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Vorden wordt aangeboden. Deze gaat op 22 september van start. In interactieve bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Na elke bijeenkomst is er een lunch. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen. De cursus is gratis en wordt gegeven van 10:00 tot 13:00 uur in Vorden. Er is ruimte voor al je vragen. Voor meer informatie, neem contact op: alphacursus.nl of AlphaVorden@gmail.com.