Paneeltjes in olieverf van Dave Meijer. Foto: PR
Paneeltjes in olieverf van Dave Meijer. Foto: PR

Lijnen en Vlakken in Galerie Agnes Raben

VORDEN - 'Lijnen en Vlakken' is de titel van de najaarsexpositie in Galerie Agnes Raben aan de Nieuwstad 20 in Vorden waarin werk wordt getoond van drie internationale Nederlandse beeldend kunstenaars. Schilderijen van René van den Bos, Dave Meijer en sculpturen van Anne Rose Regenboog. De werken zijn te zien van 13 oktober tot en met 17 november, op zaterdag, zondag en maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

De titel van de expositie verwijst naar overeenkomstige kenmerken in het werk van de kunstenaars alsook naar de presentatie ervan. De unieke werken in de expositie weerspiegelen de persoonlijke zoektocht van de drie kunstenaars en zijn gemaakt binnen de beslotenheid van hun atelier. Nu hangen de werken samen aan de wanden van de galerie om bekeken te worden. Een interessant kijkspel en een persoonlijk avontuur.

René van den Bos (Amsterdam 1959) woont en werkt in St. Philipsland. In zijn schilderijen in acryl en/of olieverf is het raster het uitgangspunt. Geconstrueerde lijnstructuren met een fijnkorrelig oppervlak dat lijkt op te lossen. De grids geven de indruk van geweven textiel. Door de rasters ontstaan hoogteverschillen met licht, schaduw, kleur en ritme.

Dave Meijer (1955 Souburg) woont en werkt in Goes. Hij schildert wat hij ziet in het landschap in zijn omgeving, maar laat ook wel details weg. Niet alleen de voorzijde van zijn schilderijen, maar ook de zij- en achterkanten worden bewerkt. Het resultaat is een spel van kleuren, vormen, lijnen en vlakken waarin de sporen van de bewerkingen traceerbaar zijn. Een werk bestaat soms uit één deel maar meestal uit meerdere panelen.

Anne Rose Regenboog (1958) woont en werkt in Den Haag. Het uitgangspunt van haar werk is de kubus als open draadobject waarbij één maat gehanteerd wordt: 20 bij 20 bij 20 centimeter. Ruimtelijke vierkanten waarin systematisch de atmosfeer zich laat delen.

De expositie Lijnen en Vlakken wordt officieel geopend door Alex de Vries van uitgeverij de Zwaluw die voornamelijk publicaties uitgeeft over beeldend kunstenaars, in aanwezigheid van de kunstenaars op zondag 13 oktober om 15.00 uur. Inloop 14.30 uur. Reserveren voor de opening kan per e-mail, agnes@galerieagnesraben.nl.


galerieagnesraben.nl