De Hoge Voorde opent kinderboekenweek buiten. Foto: Leidienke Elsman
De Hoge Voorde opent kinderboekenweek buiten. Foto: Leidienke Elsman

Basisschool De Hoge Voorde opent
Kinderboekenweek

VORDEN - De 65ste editie van de Kinderboekenweek vindt bij Basisschool De Hoge Voorde plaats van 7 t/m 18 oktober 2019. Het thema van de Kinderboekenweek van 2019 is 'Vervoersmiddelen' en het motto is 'Reis mee!'.

Allemaal instappen! Reis mee met de fiets, in de auto of met de bus. De Kinderboekenweek 2019 gaat over vervoersmiddelen. Onder het motto Reis mee! gaan de kinderen op reis in kinderboeken. Naast de bestemming met het vervoer in de onderbouw staat op school het reisbureau centraal in de midden- en de bovenbouw. Een reis verrijkt je leven en met een boek kan een kind elke reis maken die hij of zij wil. Van een rondje op de step in de buurt tot een vliegreis naar Ghana.

De week startte natuurlijk met een opening buiten op het bordes van de school. Op de achtergrond was er het lied: 'Reis mee!' van Coen Witteveen & Jolieke Sorber te horen. De meesters en juffen waren verkleed als een land en sommige hadden ook nog een vervoersmiddel meegenomen. Nadat Juf Tineke iets had vertelt over haar reis naar Ghana en de sponsorloop, werd iedereen welkom geheten in het reisbureau 'De Hoge Voorde'. Gedurende deze twee weken wordt extra veel samen (voor-)gelezen en gewerkt rondom dit leuke thema. De resultaten van al dat harde werken kunnen ouders bekijken op vrijdag 18 oktober tussen 08.30 en 09.30 uur.