Vesting Bourtange verrast met Achterhoekse vlag. Foto: Paul Heutinck
Vesting Bourtange verrast met Achterhoekse vlag. Foto: Paul Heutinck

Achterhoekse vlag

REGIO - Het begon met een prijsvraag: de organisatie van de Zwarte Cross wilde een vlag voor de Achterhoek. Paul Heutinck was één van de velen die aan de slag ging om een mooi ontwerp in te sturen. Hij won. De Achterhoekse vlag wappert nu in de Achterhoek, maar ook ver daarbuiten.


Kanonschieten in Vesting Bourtange

BOURTANGE - Op eerste Pinksterdag werd de Vesting Bourtange, vlakbij de Duitse grens in Groningen, verrast met een Achterhoekse vlag. Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Tijdens het seizoen wordt elke zondag om 15.00 uur een demonstratie kanonschieten gegeven door het Exercitie Peloton Bourtange.


Vijf weken door Chili en Argentinië

HENGELO - De heer A. Waarle maakte samen met zijn jongste zoon een trip van vijf weken door Chili en Argentinië. Ze gingen goed voorbereid op reis, de Achterhoekse vlag zat in de bagage. Na een vlucht van Amsterdam naar Santiago de Chile huurden ze een 4x4 terreinwagen gehuurd voor 35 dagen en reden via Buenos Aires helemaal naar het zuidelijkste punt van Zuid Amerika: Ushuaia, gelegen in Vuurland wat valt onder de regio Patagonië. De afstand van het Gelderse Hengelo tot Ushaia is maar liefst 13.716 kilometer. Daarna ging de reis terug door Chili tot in Santiago. De afstand die per auto is afgelegd was ruim 10.000 kilometer. Met het vliegtuig werd twee keer 12.500 kilometer afgelegd.


Achterhoekse brainpower in Zwitserland

ACHTERHOEK/ZURICH - Jeroen Brus uit IJzerlo en Arvid Heutinck (links) uit Winterswijk zorgen voor een hele berg Achterhoekse brainpower in Zwitserland: ze haalden beiden hun master in Nederland. Beide zijn aan de slag gegaan als phD candidates aan de Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) in Zürich. Jeroen doet doctoraal onderzoek op de afdeling Neuro Science en Arvid op de afdeling Biochemie. Voor slimme jongens is Zwitserland, als je hogerop wilt komen, een uitstekende plek.

Achterhoekse vlag wapperde in Ushuaia (Argentinië). Foto: A. Waarle
Jeroen Brus (r.) en Arvid Heutinck uit Winterswijk. Foto: Paul Heutinck