De bouw van het nieuwe Aldi-filiaal in Vorden aan De Bleek is afgelopen week gestart met de sloop van het oude pand. Foto: Jan Hendriksen
De bouw van het nieuwe Aldi-filiaal in Vorden aan De Bleek is afgelopen week gestart met de sloop van het oude pand. Foto: Jan Hendriksen

Door verbouwing straks ruimtelijk en fris nieuw filiaal

Aldi Vorden vernieuwt en krijgt veel vers

Door Jan Hendriksen

VORDEN– De bouw van het nieuwe Aldi-filiaal in Vorden aan De Bleek is afgelopen week gestart met de sloop van het oude pand. De winkel is verhuisd naar de Handelsweg. Verwacht wordt dat medio 2020 het geheel vernieuwde filiaal geopend gaat worden.

Voor Aldi is duurzaamheid een belangrijke pijler, vandaar dat de filialen zo energiezuinig mogelijk ingericht worden. Tijdens de bouw wordt daarom gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Regionale leveranciers, installateurs en aannemers worden bij de bouw betrokken. "De sfeer, de inrichting en het assortiment van de winkel zullen in de nieuwe winkel verrassend en vernieuwend zijn", zo verklaart Laetitia Gruwel, freelance woordvoerder namens de Aldi. De geur van afgebakken brood wordt een heerlijke binnenkomer. Brood en broodproducten als croissants, broodjes en snacks worden de gehele dag door vers gebakken. Laetitia Gruwel: "Verder zal de nadruk op veel verse producten liggen zoals vlees, vis, groente en fruit. Ook zullen er steeds meer duurzaam geproduceerde producten in het assortiment komen. Voor de klanten die geen of minder vlees eten is er de nodige keuze uit vegetarische producten. Op dit moment zijn er meer dan zestig biologische producten verkrijgbaar en ook het aantal Fairtrade-producten groeit. De goed geteste producten, bekend als de 'Trots van Aldi' geven aan dat naast de voordelige prijs ook goede kwaliteit hoog in het vaandel staat. Naast huismerken biedt onze supermarkt ook steeds meer bekende merkartikelen in het standaardassortiment. Merken als Heineken, Blue Band, Calvé, Unox, Coca-Cola, Lays en Lipton Ice tea zijn standaard te koop."

Over Aldi
Aldi is de uitvinder van discount en heeft ongeveer vijfhonderd winkels in Nederland. Op dit moment is het bedrijf bezig met een grootschalige vernieuwing en opent de komende tijd meerdere nieuwe winkels of verbouwt bestaande winkels. Het bedrijf is zeer maatschappelijk betrokken en richt zich in haar duurzaamheidsbeleid op ketenverantwoordelijkheid, klimaat en milieu en maatschappelijke betrokkenheid. Diverse partners waar intensief mee wordt samenwerkt, zijn onder meer JOGG, Missing Chapter Foundation en het Nationaal Schoolontbijt.

Handelsweg 4
Door de bouw is het Aldi-filiaal per 4 oktober verhuisd naar de Handelsweg 4 in Vorden. Deze locatie beschikt over voldoende parkeerplaatsen. De openingstijden zijn op maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur.