Oliebollenactie Harmonie Vorden

VORDEN - Harmonie Vorden houdt op vrijdag 13 en zaterdag 14 december voor de vierenveertigste keer de jaarlijkse oliebollenactie. Het bakken van de oliebollen gebeurt bij Bakkerij Joop.

De oliebollen worden gebakken door leden van de verenging, die daarvoor vrijdagmorgen 13 december op tijd aan de slag gaan. In de loop van de vrijdagmiddag en avond en zaterdagochtend wordt deze Hollandse lekkernij huis aan huis verkocht.

De opbrengst van de actie wordt onder andere besteed aan het opleiden van de jeugd. Voor de toekomst van de vereniging is het immers van belang voldoende jeugdige leerlingen te hebben die op termijn kunnen doorgroeien naar de slagwerkgroep of het harmonieorkest. Er staat nu een prachtig orkest en dat wil de vereniging voor de toekomst graag behouden.
Sinds enkele jaren heeft de vereniging de gehele opleiding in eigen hand genomen. Hiervoor zijn gekwalificeerde enthousiaste vakleerkrachten aangenomen. Deze, aan het conservatorium opgeleide docenten, begeleiden de leerling bij de eerste stappen op hun muzikale pad. Om de opleiding betaalbaar te houden is de opbrengst van deze actie ieder jaar weer een mooie opsteker.
Zeker zijn van heerlijke oliebollen? Het is tot donderdagavond 12 december mogelijk een bestelling te plaatsen via e-mail: info@harmonievorden.nl. Tevens is het mogelijk om vrijdag oliebollen te kopen in het Kulturhus.